26. Decembar 2013

Priznanje za promociju preduzetničkog duha među ženama

Udruženje poslovnih žena Srbije osvojilo je specijalno priznanje za promociju preduzetničkog duha među ženama („2013 Special Mention Promoting the Entrepreneurial Spirit for Linking Women”), na konferenciji i godišnjoj Skupštini malih i srednjih preduzeća (2013 SME Assembly Lithuania – Encouraging a Europe of Enterprise) u Vilnjusu, Litvanija, koja je održana od 24. do 26.11.2013. godine.

Priznanje je dodeljeno Udruženju poslovnih žena Srbije za trogodišnje zalaganje i razvoj mreže lokalnih udruženja preduzetnica i promociju preduzetničkog duha među ženama što je zaokruženo uspešno završenim projektom „Žene napreduju u izgradnji kapaciteta na lokalnom nivou za rodno balansirane ekonomske tokove”, a koji je sprovođen tokom 2013. godine. Ovaj projekat je finansirala Delegacija Evropske unije u Srbiji i Vladina kancelarija za saradnju sa civilnim društvom.

Konferenciji je prisustvovalo 580 učesnika iz 49 zemalja iz celog sveta, između ostalog, i iz Indije,

Libana, Brazila, a projekat Udruženje poslovnih žena Srbije je predložen od strane Ministarstva privrede kao jedan od dva nacionalna kandidata iz Srbije.

Specijalna priznanja uručili su: Joanna Drake, Zamenik zastupnika za mala i srednja preduzeća Direktorata za Preduzeca i Industriju, Madi Sharma, članica Ekonomskog i socijalnog od-bora Evropske unije i Evaldas Gustas, ministar ekonomije Litvanije. Uspeh Udruženja poslovnih žena je utoliko veći što je u našoj takmičarskoj kategoriji za promociju preduzetničkog duha bilo najviše kandidata pa je konkurencija bila i brojna i jaka.

Srpsku delegaciju u Viljnusu, pored Udruženja poslovnih žena Srbije činili su i predstavnici: Ministarstva privrede, Privredne komore Srbije, Dostignuća mladih (takođe nominovani za nagradu) i Asocijacije malih i srednjih preduzeća.

Izvor: Poslovna Žena

 

« nazad