30. Mart 2015

UPŽ Srbije dodeljeno priznanje „Stvaratelji za stoljeća“

Udruženju poslovnih žena Srbije je dodeljeno Veliko priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi. U ime UPŽ Srbije, priznanje je preuzela predsednica dr Sanja Popović Pantić, na svečanosti organizovanoj u okviru Regionalnog samita preduzetnika „300 NAJBOLJIH“ koji se  27. i 28. marta 2015. godine održao u Dubrovniku, Hrvatskoj.

1

Ovim činom UPŽ Srbije je postalo jedan od 63 laureata koje  je međunarodni nezavisni Komitet za dodelu nagrada odabrao između 340 nominovanih kandidata iz 9 zemalja (Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Nemačke, Slovenije i Švedske). Pored UPŽ Srbije, priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ dodeljena su i sledećim predstavnicima iz Srbije: kompanijama „Gemax“, „Forma Ideale“, „Moj Kiosk“, „Ikarbus“, „Mbrain Train“ i Opštini Inđija.

Na konferencijskom delu samita predsednica UPŽ Srbije dr Sanja Popović Pantić govorila je na glavnoj press konferenciji događaja, održala je panel izlaganje na temu „Poduzetništvo – nosilac ekonomskog i društvenog razvoja“, a na Gala večeri  svečanosti uručila je i neke od nagrada za životno delo u preduzetništvu.

Regionalni samit preduzetnika „300 NAJBOLJIH“  predstavlja događaj na vrhu svih onih koji na bilo koji način, direktno ili indirektno, doprinose razvoju i kreiranju pozitivne slike o preduzetništvu u Jugoistočnoj Evropi. Samit je, u Dubrovniku, na jednom mestu okupio istaknute poslovne lidere, predstavnike poslovnih udruženja, akademske zajednice i javnih institucija u regionu.

Oko  200 učesnika Samita razgovaralo je dva dana o budućnosti preduzetništva i mogućnostima njegovog unapređenja a usvojen je i tekst Povelje za razvoj preduzetništva koja će predstavljati osnov buduće promocije i interesa i ciljeva preduzetnika na prostorima Jugoistočne Evrope.

Organizatori događaja – nosioci Projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj preduzetništva na području Jugoistočne Evrope bili su: Međunarodni ekonomski forum PERSPEKTIVE Dubrovnik/Sarajevo, INDUCO d.o.o Beograd/Slavonski brod, PROMO-GLOBAL d.o.o. Zagreb/Novi Sad

Tekst zahvalnice predsednice UPŽ Srbije organizatorima skupa pročitati ovde.

Tekst zahvalnice gospodina Vinka M. Ćura, predsednika Organizacionog odbora Samita i nagrade “Stvaratelji za stoljeća” možete pročitati ovde.

Statistiku Regionalnog samita preduzetnica JI Evrope i nagrade “Stvaratelji za stoljeća” možete pročitati ovde.

« nazad